Αρχική Αδυνάτισμα Αντίσταση Στην Ινσουλίνη Και Αδυνάτισμα

Αντίσταση Στην Ινσουλίνη Και Αδυνάτισμα

2458
0

Μήπως τα επίπεδα της ινσουλίνης σας, σαμποτάρουν την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος;
Ινσουλίνη και αδυνάτισμα

Έχετε περιττά κιλά, τα οποία προσπαθείτε να χάσετε και παρότι ακολουθείτε με συνέπεια το πρόγραμμα του διατροφολόγου, δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Με βάση έναν πρόσφατο άρθρο του onmed.gr, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από αυτό που οι ενδοκρινολόγοι αποκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι η μειωμένη ικανότητα, κυρίως των μυϊκών ιστών και των ιστών του λίπους (λιπώδης ιστός), να ανταποκριθούν στη δράση της. Η ινσουλίνη είναι μία ορμόνη που παράγεται από τα β-κύτταρα του παγκρέατος.

Φυσιολογικά μετά από κάθε γεύμα απελευθερώνονται μικρές ποσότητες ινσουλίνης για να βοηθήσουν στη μεταφορά της γλυκόζης στα σωματικά κύτταρα, όπου η γλυκόζη είναι αναγκαία για την παραγωγή ενέργειας.

Επειδή τα κύτταρα χρειάζονται γλυκόζη για να την επιβίωση τους, ο οργανισμός ενός ανθεκτικού στην ινσουλίνη ατόμου ισοσταθμίζει την έλλειψη παράγοντας επιπλέον ποσότητες της ορμόνης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη παρουσία υψηλών επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα (υπερινσουλιναιμία) και την υπερβολική διέγερση ορισμένων ιστών που έχουν παραμείνει ευαίσθητοι στην ινσουλίνη.

Με τον καιρό, αυτή η διαδικασία προκαλεί ανισορροπία μεταξύ γλυκόζης και ινσουλίνης και, χωρίς θεραπεία, μπορεί τελικά να προκαλέσει προβλήματα υγείας επηρεάζοντας διάφορα μέρη του σώματος.

Τα συχνότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κούραση, αδυναμία συγκέντρωσης, φουσκώματα, υπνηλία, αύξηση βάρους, δυσκολία απώλειας βάρους, περιττό λίπος κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, υπέρταση, κατάθλιψη.

  • 3
    Shares