Νερό Με Λεμόνι Το Πρωί – Μάλλον Το Υπερεκτιμήσατε

Αποκλείεται να μην έχετε ακούσει για το θαυματουργό νερό με λεμόνι το πρωί. Μήπως δίνετε περισσότερη σημασία από όση θα έπρεπε;

Ποτήρι με νερό και λεμόνιΕίναι αλήθεια πως η λαχτάρα μας να χάσουμε βάρος, πολλές φόρες δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε καθαρά και υπερεκτιμούμε κάποια πράγματα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και θέλω να τονίσω, είναι ότι το πάθος μας να χάσουμε βάρος, σχεδόν πάντα συνοδεύεται από την επιθυμία αυτό να γίνει άμεσα. Εδώ και τώρα.

Σε αυτό το σημείο, εμφανίζονται λύσεις εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα… μαγικές. Είναι πάντα κρυφή επιθυμία όλων μας, να μπορέσουμε να βρούμε το μεγάλο μυστικό. Όχι μόνο στο αδυνάτισμα. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος βλέπετε…

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται έντονα πως η καθημερινή κατανάλωση νερού με χυμό λεμονιού συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της λεγόμενης αποτοξίνωσης, αλλά και της ενεργοποίησης του μεταβολισμού, η οποία οδηγεί τελικά σε απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Κοπέλα πίνει νερό με λεμόνι

Η κατανάλωση του εν λόγω ροφήματος, το μόνο που έχει να προσφέρει στον οργανισμό είναι ενυδάτωση, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς και μικρές ποσότητες θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C και το κάλιο.

Παράλληλα, μπορεί να διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου, γεγονός που ισχύει βέβαια και για άλλα πρωινά ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι.

Έμμεσα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή πίνοντας νερό με τσάι αποφεύγετε ροφήματα με περισσότερες θερμίδες ή ζάχαρη.

Σε γενικές γραμμές πάντως, με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, δεν φαίνεται στο τέλος της ημέρας η θερμιδική πρόσληψη να παρουσιάζει κάποια διαφορά. Σε βάθος χρόνου δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν «μαγικά» τρόφιμα που θα σας απαλλάξουν από το υπερβάλλον σωματικό βάρος.

Αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, στοχεύστε στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου προτύπου διατροφής και άσκησης, που αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδο απώλειας βάρους.

Να προσέχετε τον εαυτό σας και να περνάτε καλά! Γιώργος

Image credit: thespiritscience.net, tingtau.com

  • 19
    Shares