Λίπος Στην Κοιλιά – 2 Τρόποι Να παρακινήσετε Τον Εαυτό Σας

Λίπος Στην Κοιλιά - 2 Τρόποι Να παρακινήσετε Τον Εαυτό ΣαςΌλοι γνωρίζουν ότι η απώλεια βάρους, είτε πρόκειται για λίπος στην κοιλιά ή κάπου αλλού,  εξαρτάται από την τροποποίηση, μέχρι ένα σημαντικό βαθμό, των συνηθειών του τρόπου ζωής που ακολουθούμε.

Αυτό όμως που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα!

Εάν δοκιμάσετε να αλλάξετε σημαντικά τον τρόπο που ζείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες είναι να απογοητευθείτε με τις προσπάθειες που κάνετε για απώλεια βάρους.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε ιδιαίτερα όταν ψάχνετε μια δίαιτα για κοιλιά που να έχει αποτελέσματα.

Να θυμόσαστε ότι τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάσετε βάρος μόνο από ένα σημείο.

Το λίπος στην κοιλιά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όσων προσπαθούν να χάσουν τοπικά βάρος.

Μαζί με τα παχάκια γύρω από τους γλουτούς, έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και… μεταξύ μας, νομίζω θα συνεχίσει να κάνει δύσκολη την ζωή όλων μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Λίπος στην κοιλιά

Βλέπετε, μέχρι τώρα ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε επιλεκτικά βάρος από ένα σημείο μόνο του σώματος μας.

Η μόνη λύση είναι να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα που θα μας διώξει συνολικά μερικά κιλά από το σώμα μας.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα γονίδια μας, αφού αυτά αποφασίζουν για το πώς θα κατανεμηθεί το λίπος στο σώμα μας και ποιος θα είναι ο ρυθμός που καίγεται από κάθε σημείο.

Υπάρχει ένα (τεράστιο) άρθρο αυτή τη στιγμή online, που δίνει πραγματικά πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Δεν προτείνει απλά και μόνο μια δίαιτα για κοιλιά…

Ο οδηγός που θα σας δώσω, περιλαμβάνει πλήρες πρόγραμμα για να καταπολεμήσετε το τοπικό πάχος, πρόγραμμα για γυμναστική, προτεινόμενα προϊόντα αδυνατίσματος (όπως το Garcinia Cambogia) και φυσικά, την καλύτερη δίαιτα για κοιλιά που μπορείτε να βρείτε, μαζί με μια πληθώρα συμβουλών για να τα καταφέρετε.

Δίαιτα για κοιλιά και κάψιμο λίπους

(Εικόνες: foxnews.com, modelliberation.com, wallhaven.cc)

Διαβάστε εδώ τον καλύτερο οδηγό και την πιο αποτελεσματική δίαιτα για κοιλιά στο ελληνικό διαδίκτυο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Γιώργος Καρτάλιας του ArxizoDiaita.gr, έχει κάνει μια τεράστια έρευνα και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τις πληροφορίες που παραθέτει.

Πάντα πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια δίαιτα για κοιλιά που να έχει αποτελέσματα. Σήμερα έχω προβληματιστεί. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα.

Δεν λέω ότι προτείνει την απόλυτη λύση, απλά την καλύτερη μέχρι τώρα. Δεν μας δείχνει πώς θα αντιστρέψουμε την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε αισθητά την κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο άρθρο του: «Ξέρετε… Μερικές φορές η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο συμβαίνει κάτι, αλλά μέσα από μακροχρόνιες παρατηρήσεις μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.»

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συγκεκριμένες τακτικές που ενώ δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, έχουν δείξει σε βάθος χρόνου ότι έχουν αποτέλεσμα.

Παραθέτω επίσης, από το άρθρο: «Οι επιστήμονες συνήθιζαν να πιστεύουν ότι το λίπος ήταν μια σχετικά παθητική ουσία. Ήταν απλά αποθηκευμένη ενέργεια. Όμως, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα λιποκύτταρα είναι βιολογικά ενεργά. Εκκρίνουν δεκάδες ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που επηρεάζουν σχεδόν κάθε οργανικό σύστημα του σώματος.»

Αν λοιπόν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για κοιλιά, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αναθεωρείτε λίγο τις απόψεις σας.

Υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερα στην απώλεια βάρους, πέρα από την δίαιτα και την γυμναστική. Σ’αυτό το άρθρο θα σας μεταφέρω πέρα από την ρουτίνα της αυστηρής δίαιτας και γυμναστικής!

1. Για να χάσετε λίπος στην κοιλιά, αποφύγετε τις σκέψεις αυτο-σαμποτάζ:

Οι σκέψεις αυτο-σαμποτάζ σας κάνουν περισσότερο κακό από τα ψεύτικα χάπια αδυνατίσματος (δείτε το Forskolin αν ψάχνετε κάτι που να έχει αποτέλεσμα).

Απλά φανταστείτε εάν σκεφτόσασταν πάντα ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που χρειάζεται για να χάσετε βάρος, πώς θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους;

Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς (sit-ups) και κάμψεις (push-ups), μάλλον βγάζετε συμπεράσματα και γίνεστε πολύ αυτο-αναλυτικοί πριν καν δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις.

Εάν νομίζετε ότι κάνοντας 30 κάμψεις είναι αφόρητο για σας, τότε ξεκινήστε με λιγότερες. Ξεκινήστε με 10 κάμψεις και επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν το επιτύχετε!

Μετά δοκιμάστε να προσθέσετε μια ή δυο έξτρα κάμψεις κάθε μέρα στο πρόγραμμα σας μέχρι να φτάσετε στον αρχικό στόχο των 30 κάμψεων.

Βλέπετε πως όταν ξεκινάτε με λιγότερες ασκήσεις, η επίτευξη των στόχων σας γίνεται ευκολότερη!

Αντί να σκέφτεστε υπερβολικά, απλά δράστε και κάντε το! Τον χρόνο που σπαταλάτε στο να σκέφτεστε και να κριτικάρετε τον εαυτό σας, θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιείτε για κάποια άσκηση.

Η σπατάλη του χρόνου δεν σας βοηθάει σε τίποτα, ενώ η άσκηση θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

2. Για να χάσετε λίπος  στην κοιλιά, ζητήστε υποστήριξη:

Η κατάλληλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για να σας παρακινήσει και να σας κρατήσει αποφασιστικούς. Χωρίς στήριξη δεν θα μπορέσετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά αποτελεσματικά!

Γι’αυτό είναι απαραίτητο να ζητήσετε στήριξη από τους φίλους και την οικογένεια σας, που σας κατανοούν και υποστηρίζουν τους στόχους σας.

Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους το οποίο να προσφέρει στα μέλη του μια ομάδα ή ένα φόρουμ υποστήριξης.

Σ’ένα φόρουμ θα λαμβάνετε την υποστήριξη και τις συμβουλές από τους συμμετέχοντες σαν εσάς και από τους επαγγελματίες ομοίως.

Περικυκλώστε τον εαυτό σας με θετικά άτομα και μείνετε μακριά από ανθρώπους που σας βρίσκουν μόνο ελαττώματα!

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορέσετε να χάσετε βάρος.

Εύχομαι καλή αρχή σε όσους έχουν ήδη πάρει το κουράγιο να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι το διαφορετικό!

Ο οργανισμός μας είναι μια πολύπλοκη μηχανή και σίγουρα πολλές λειτουργίες του παραμένουν άγνωστες μέχρι και σήμερα.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να επιτύχετε οτιδήποτε πιστεύετε!

  • 4
    Shares

Σχολιάστε