Αρχική Διατροφή Σας Αρέσει Το Ταχίνι; Μήπως Να Το Ξανασκεφτείτε Λίγο;

Σας Αρέσει Το Ταχίνι; Μήπως Να Το Ξανασκεφτείτε Λίγο;

1194
0

Ένα τρόφιμο που συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό είναι το ταχίνι, το οποίο είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, διατηρώντας ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Ταχίνι

Αν δεν έχετε βρει τρόπο να συμπεριλαμβάνετε καθημερινά στη διατροφή σας το ταχίνι, τότε σίγουρα  πρέπει να βρείτε τρόπους να το καταφέρετε!

Σύμφωνα με το health.in.gr, το ταχίνι, είναι ένα τρόφιμο φυτικής προέλευσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή μας.

Το ταχίνι περιέχει σημαντικές ποσότητες λιγνάνων και φαινολικών ενώσεων με πολύ έντονη αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά αυτά συστατικά, εκτός από τα οφέλη που παρουσιάζουν για την υγεία του καταναλωτή, αποδείχθηκε ότι συμβάλλουν και στην προστασία των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων του ταχινιού.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να χρησιμοποιεί το ταχίνι ως πηγή ω-λιπαρών οξέων, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στο καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης αίματος.

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε συνδυασμό με την περιεχόμενη πρωτεΐνη φάνηκε ότι έχουν αντιβακτηριακή δράση, προστατεύοντας τον καταναλωτή από την δράση παθογόνων μικροοργανισμών που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις.

Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μας με ποιους τρόπους σας αρέσει να απολαμβάνετε το πολύτιμο ταχίνι!

  • 2
    Shares