Το Λίπος Στην Κοιλιά Βλάπτει Τους Αδύνατους!

Αυτό σίγουρα δεν θα το έχετε ακούσει! Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το λίπος της κοιλιάς μπορεί να βλάψει μόνο τους παχύσαρκους.

Αντρας με κοιλιά. Ζυγίζεται.Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο healthyliving.gr, τα άτομα με φυσιολογικό βάρος που είχαν παραπανίσιο κοιλιακό λίπος είχαν την χειρότερη επιβίωση, ανεξάρτητα από το αν ο ΔΜΣ ήταν χαμηλός ή υψηλός.

Μάλιστα εκείνοι που κινδύνευαν περισσότερο ήταν οι αδύνατοι άντρες με μεγάλη περίμετρο μέσης.

Οι άνδρες αυτοί είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης, κίνδυνος διπλάσιος από αυτόν που αφορούσε τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους συνομηλίκους τους.

Στις γυναίκες, η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά αύξανε 50% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις αδύνατες, σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν ομοιογενή κατανομή λίπους στο σώμα τους.

Ο κίνδυνος ήταν 32% αυξημένος όταν οι αδύνατες γυναίκες με αρκετό κοιλιακό λίπος συγκρίθηκαν με υπέρβαρες και παχύσαρκες συνομίληκες.

Διαβάστε εδώ τον πιο πλήρη οδηγό αδυνατίσματος με στόχο την κοιλιά!

Μην παίζετε με την υγεία σας. Πολλές φορές, μικρά σημάδια προειδοποιούν για μεγάλα προβήματα. Ενα τσεκ απ στον γιατρό που σας παρακολουθεί, είναι σίγουρα η καλύτερη πρόληψη.

Δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμαστε. Αρκεί να προσέχουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

➠ Διαβάστε επίσης: 7 τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.