Αρχική Άσκηση Γιατί Είναι Καλύτερα Να Γυμνάζεστε Στη Θάλασσα;

Γιατί Είναι Καλύτερα Να Γυμνάζεστε Στη Θάλασσα;

1596
0

Τα οφέλη της άσκησης στο νερό είναι πολλά. Σήμερα θα μιλήσουμε για την γυμναστική μέσα στη θάλασσα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, κάντε το σήμερα!

Κοπέλες γυμνάζονται στην πισίνα

Διαβάσαμε στο Zougla.gr, ότι υο κολύμπι στη θάλασσα βελτιώνει τη διάθεση αλλά και προάγει τη γενικότερη υγεία.

Ο Ιπποκράτης πρώτος είχε αναφέρει τη λέξη θαλασσοθεραπεία για να περιγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού της θάλασσας, και οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να μουλιάζουν σε λουτρά με θαλασσινό νερό.

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, ορυκτά άλατα, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς, που μπορούν να παράγουν αντιβιοτικά και αντιβακτηριδιακά αποτελέσματα, ώστε να δημιουργήσουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού, παρόμοια με το ανθρώπινο πλάσμα αίματος, απορροφούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας καθώς κολυμπούμε.

Επιπλέον, το κολύμπι στη θάλασσα ανοίγει τους πόρους του δέρματος ώστε να απορροφήσουν μεταλλικά στοιχεία και να αποβάλλουν τοξίνες που προκαλούν ασθένειες.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι με βάση το govastileto.gr, η άνωση εξαλείφει την επίδραση της βαρύτητας στηρίζοντας το 90% του βάρους του σώματος. Έτσι μειώνεται και η καταπόνηση των αρθρώσεων που στηρίζουν το σώμα (ισχία, γόνατα, λεκάνη, σπονδυλική στήλη) και ταυτόχρονα μειώνεται και η πίεση στους μυς, τένοντες και συνδέσμους. Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι η άσκηση στο νερό έχει λιγότερους κινδύνους για τραυματισμούς.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι το θαλασσινό νερό, διώχνει την κυτταρίτιδα! Βάλτε το σε μπουκάλια λοιπόν και πάρτε το μαζί σας στο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here