Αρχική Συμπληρώματα Διατροφής 3 Ερωτήσεις Σχετικά Με Την Ασφάλεια Των Συμπληρωμάτων Διατροφής

3 Ερωτήσεις Σχετικά Με Την Ασφάλεια Των Συμπληρωμάτων Διατροφής

Θέλησα να παραθέσω σήμερα, τρεις από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι αναγνώστες μου, όταν μου στέλνουν μηνύματα σχετικά με κάποιο συμπλήρωμα.

3 Βασικές ερωτήσεις για τα συμπληρώματα

Σημειώνω ότι δεν αναφέρομαι σε χάπια αδυνατίσματος, αλλά σε διατροφικά συμπληρώματα. Διαβάστε εδώ για να δείτε αν πραγματικά τα χρειάζεστε.

Διάβασα λοιπόν ένα άρθρο στο Dietup.gr, στο οποίο η κυρία Σταυρούλα Κρίκη, δίνει τρεις σύντομες και περιεκτικές απαντήσεις, τις οποίες και σας παραθέτω.

#1 – Πρέπει να συμβουλευτώ το γιατρό μου πριν πάρω κάποιο συμπλήρωμα;

Ναι. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας και πάρετε ένα σκεύασμα, μπορεί να θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Άτομα που είναι έγκυες, που θηλάζουν ή πάσχουν από κάποια παθολογική κατάσταση, όπως διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει προτού τα πάρουν να μιλήσουν με τον γιατρό τους.

#2 – Είναι ασφαλές να παίρνω συμπληρώματα διατροφής με άλλα φάρμακα;

Καλό θα ήταν να μιλήστε πρώτα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Παίρνοντας πολλά διαφορετικά συμπληρώματα ή χρησιμοποιώντας τα με άλλα φάρμακα μπορεί να επιφέρετε σημαντικές βλάβες στην υγεία, ακόμα και θάνατο.

Μερικά από αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να είναι και επικίνδυνα να τα πάρετε πριν από κάποιο χειρουργείο.

#3 – Ελέγχει ο ΕΟΦ τα διαιτητικά συμπληρώματα;

Όχι. Τα διαιτητικά σκευάσματα δεν περνούν από την έγκριση ή από τον έλεγχο του ΕΟΦ. Η κάθε εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση του προϊόντος πριν από την κυκλοφορία του στην αγορά.

Ο ΕΟΦ μπορεί μόνο να αξιολογήσει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα αφού βγει το σκεύασμα προς πώληση. Δηλαδή μπορεί μόνο να επέμβει εάν μετά την κυκλοφορία του προϊόντος, παρουσιαστούν συμπτώματα, αλληλεπιδράσεις και ανεπιθύμητες ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here