Μπορούμε Να Προσθέσουμε Το Λάδι Καρύδας Στην Διατροφή Μας; (+Βίντεο)

Μπορούμε Να Προσθέσουμε Το Λάδι Καρύδας Στην Διατροφή Μας; (+Βίντεο)

Το λάδι καρύδας, με τις ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει είναι ένα από τα πιο διάσημα “όπλα” ομορφιάς για το σώμα.

Είναι επίσης γνωστό μεταξύ άλλων και για την αντιγηραντική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε πολλά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών περιέχεται λάδι καρύδας.

Λάδι καρύδας

Γνωρίζετε όμως πως το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη διατροφή μας;

Παλιότερα μάλιστα είχε συσχετιστεί με καρδιακές παθήσεις, αλλά οι έρευνες τότε μελέτησαν μόνο το ραφιναρισμένο και επεξεργασμένο κοκοφοινικέλαιο το οποίο με την υδρογόνωση εμπλουτίζεται με trans λιπαρά.

Σήμερα ωστόσο, το έξτρα παρθένο κοκοφοινικέλαιο, πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας θεωρείται εξαιρετική θρεπτική τροφή.

Σύμφωνα με το CapitalHealth.gr, το παρθένο λάδι καρύδας είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Το βίντεο είναι της Αλεξάνδρας Ταμπάκη. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ.

Ένα από τα λιπαρά οξέα του κοκοφοινικέλαιου είναι το λαυρικό οξύ, ένα σπάνιο οξύ που βρίσκεται και στο μητρικό γάλα.

Οι έρευνες σήμερα δείχνουν ότι η κατανάλωση λιπαρών MCT δεν απαιτεί για την χώνεψη και το μεταβολισμό τους το ήπαρ και την χοληδόχο κύστη.

Έτσι αυτά δεν αποθηκεύονται υπό τη μορφή λίπους, αλλά μετατρέπονται άμεσα σε πηγή ενέργειας, αυξάνοντας σημαντικά και τη λιποδιάλυση.

Τα λιπαρά του παρθένου λαδιού καρύδας έχουν επίσης ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, χάρη στο καπρυλικό οξύ που περιέχουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ